loading
Avantajele unei canapele extensibile într-un living

Avantajele unei canapele extensibile într-un living

Canapeaua sau colțarul este una dintre cele mai importante articole de mobilier dintr-o locuință, ea putând fi așezată în living sau dormitor, însă în ultimii ani, modelele mici și cochete sunt așezate și pe holuri, pentru a da un aer de eleganță proprietății.

Printre cele mai populare modele de canapele se numără cea extensibilă, aceasta fiind atât de versatilă, încât își poate găsi locul în orice casă sau apartament. Cu toate că este preferată pentru dormitoare, se poate așeza și în living.

Dacă ești în curs de amenajare a livingului și alegere a mobilierului, în acest articol poți descoperi câteva avantaje ale canapelei extensibile.

1. Avantajele canapelei extensibile: confortul și utilitatea

colțar extensibil Cuba Fag

Deși în alegerea mobilierului, primul aspect de care mulți proprietari sunt interesați este designul și felul în care canapeaua se integrează cu restul pieselor de mobilier, cu ajutorul unui model extensibil, acum se poate obține același efect de living modern și elegant.

În afara acestui aspect al eleganței, există și alte avantajele ale canapelelor extensibile, printre care:

  • confortul, care este cel puțin la fel de important precum felul în care arată canapeaua;
  • utilitatea oferită de transformarea canapelei în loc de dormit pentru oaspeți;
  • existența spațiului extra de depozitare, atunci când alegi un model cu ladă;
  • durabilitatea în timp este unul dintre principalele avantaje ale acestor modele de canapele;
  • gama largă de modele, culori și dimensiuni

Modelele de canapele și colțare extensibile apărute acum mult timp erau mai mari și nu foarte ofertante din punct de vedere al aspectului, însă cele de acum au design-uri moderne, diferite forme și culori, astfel că sunt mult mai ușor de integrat atât în livinguri mici, cât și în încăperi mari.

Atunci când dorești să ai o sufragerie funcțională, însă, unul dintre avantajele oferite de o canapea extensibilă este confortul. Un asemenea model este realizat ținând cont de mai multe aspecte, printre care și faptul că este făcut pentru a putea dormi pe el, așadar, va fi mult mai confortabil și avantajos din punctul de vedere al spațiului.
Printre cele mai importante beneficii ale unei canapele extensibile se numără și utilitatea, mai ales atunci când folosești livingul ca spațiu de dormit. Ușor de extins și de strâns, acest model te va ajuta să transformi un loc elegant într-unul de dormit în cel mai scurt timp.

Pentru că îmbină utilul cu plăcutul, atunci când este folosită pentru dormit, canapeaua extensibilă se va dovedi la fel de confortabilă ca un pat, fără a presupune cheltuieli suplimentare legate de achiziția unei saltele, de exemplu.

Din punctul de vedere al utilității, unul dintre cele mai importante avantaje ale unei canapele extensibile este că aceasta poate fi refolosită atunci când dorești să redecorezi livingul. Astfel, aceasta poate fi așezată într-un dormitor pentru oaspeți sau în camera copiilor, așadar, poate fi întrebuințată și în alte scopuri.

Ergonomia se poate număra, de asemenea, printre avantajele unei canapele extensibile, modelele actuale putând fi mai mici sau mai mari, astfel încât să încapă în orice sufragerie, chiar și într-una mică.

2. Beneficiile oferite de o canapea extensibilă într-un living mic

canapea extensibila Luis

Spațiul este una dintre cele mai mari provocări ale proprietarilor de apartamente vechi în care sufrageria este cea mai mare cameră, chiar dacă nu este foarte generoasă, precum și a celor noi în care conceptul open space a dus la împărțirea livingului cu bucătăria. În astfel de locuințe, se pot observa cel mai rapid avantajele unei canapele extensibile, și anume:

  • posibilitatea de a optimiza spațiul disponibil în cel mai bun mod;
  • opțiunea de a transforma livingul într-un spațiu funcțional prin extensia sau strângerea canapelei;
  • posibilitatea alegerii dimensiunii dorite, modelele actuale având mărimi care să permită integrarea lor atât în livinguri dreptunghiulare, cât și pătrate.

Pe lângă acestea, unul dintre avantajele unei canapele extensibile este că îi pot fi alăturate fotolii, scaune sau tabureți, așadar, este ușor de asortat.

Acolo unde livingul este de tip open space și se dorește o amenajare cât mai elegantă, unul dintre beneficiile canapelei extensibile este că poate fi realizată în mai multe stiluri, precum cel scandinav sau minimalist, care sunt la modă de câțiva ani.

Livingurile mici sunt camerele în care ies la iveală cele mai importante avantaje ale unei canapele extensibile, acestea fiind realizate în așa fel încât să permită îmbinarea utilității cu confortul maxim care se poate obține într-un spațiu mic.

Canapelele extensibile au destul de multe avantaje, acestea fiind potrivite atât în sufrageriile de apartamente, cât și de casă, chiar dacă în ultimul caz, spațiul este mai generos. Oferind un confort sporit, dar fiind și mai practice atunci când este nevoie de un loc de dormit pentru oaspeți. Gamele variate atât din punct de vedere al designului, dar și a culorilor, precum și a existenței de accesorii, precum fotoliile sau tabureții, vor face din acestea una dintre piesele centrale ale oricărui living modern, indiferent de cât de mare este.

În concluzie, principalele avantajele ale unei canapele extensibile pentru un living sunt utilitatea și confortul sporit, însă și faptul că poate fi reutilizată în alte camere poate conta destul de mult în alegerea modelului dorit.

Surse foto: Pexels.com, iconfort.ro.