loading

Politica de retur

Politica de retur ICONFORT Collection

In cazul in care doriti sa anulati o comanda inainte ca produsele sa fie efectiv livrate, va rugam sa contactati ICONFORT Collection la numarul de telefon 0732 713 524 sau la adresa de email office@iconfort.info

Potrivit legislatiei din Romania, articolul 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea lor si fara a suporta alte costuri decat costurile directe de returnare a produselor.

Termenii si conditiile de returnare a produselor

Daca doriti sa returnati dupa ce produsele v-au fost livrate, trebuie sa solicitati in scris acest fapt, descarcând, completand și expediind  formularul de retur din aceasta pagina la adresa office@iconfort.info conform indicatiilor si sa specificati in mod clar ce produse doriti sa returnati, dar nu mai tarziu de 14 zile de la primirea lor. Formularele completate dupa acesta perioada nu sunt valabile. Un operator ICONFORT va va contacta pentru a stabilii detaliile legate de returnarea produselor in termen de 3 zile lucratoare din momentul inregistarii.

Formular de retur

Produsele trebuie returnate in starea de produs nou si insotite de toate accesoriile aferente, documentele originale, in ambalajul lor original, daca este posibil. Pentru produsele returnate conform prezentei Politici de retur trebuie sa suportati integral costurile legate de returnarea acestora.

Va rugam sa aveti in vedere ca, in calitate de consumator, sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora . Daca produsul returnat este deteriorat, are pete, prezinta urme de montaj, uzura sau folosire, zgarieturi, este murdar sau are feronerie lipsa si nu poate fi revandut ca si produs nou, se va percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat.

Sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur produsele realizate dupa specificatiile si instructiunile cumparatorului, produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente.

Datorita greutatii mari a produselor, acestea nu vor fi preluate de agentul transportator, si trebuiesc predate (in fata imobilului) persoanei mandatate de ICONFORT Collection pentru preluarea si transportul produselor.

IConfort Collection va rambursa contravaloarea produselor returnate in termen de 14 zile de la receptionarea produselor in depozitul nostru, prin transfer bancar intr-un cont in lei indicat de dumneavoastra in formularul de retur, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare.

In toate cazurile nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a rambursarii.

Costul de transport se plateste astfel: daca returul se face prin intermediul firmei de curierat agreate de ICONFORT costul de retur se scade din suma de rambursat, iar daca returul se face printr-o alta firma de curierat decat cea indicate de noi, clientul va plati transportul.

Responsabilitatea privind integritatea produselor pe durata transportului produselor retur, cade in sarcina dumneavoastra. La receptia produsului returnat se intocmeste un proces verbal de constatare si se fac fotografii pentru a putea face dovada diminuarii valorii produselor (daca este cazul).

La primirea coletului, va rugam sa verificati integralitatea ambalajului. In cazul in care coletul prezinta ambalajul deteriorate in momentul receptionarii acestora este obligatoriu incheierea unui proces verbal cu agentul transportator, in care sa constate livrarea cu ambalajul deteriorat.

Acceptarea produselor

Pentru produsele vandute si livrate de ICONFORT Collection, cumparatorul beneficiaza de returul produselor in termen de 14 zile. Clientul are obligatia sa sesizeze in scris prin completarea formularului de reparatii orice defectare sau lipsa a componetelor produselor in termen de 5 zile de la receptionarea produselor.

Clientul are obligatia sa verifice integritatea fiecarui element inainte de asamblare si sa nu asambleze produsul in cazul in care constata defecte ale produsului sau elementelor din produs. Asamblarea produsului in aceste conditii atrage dupa sine pierderea garantiei. Prin montarea produselor care au fost livrate se intelege acordul dumneavoastra privind conditiile de utilizare, ceea ce inseamna ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra.

Formular de reparatie

Daca produsul pe care l-ati comandat ajunge la dumneavoastra cu defectiuni precum:

  1. repere rupte sau lovite
  2. tapiterie rupta, sfasiata, patata
  3. zgarieturi, pete, loviri

Acestea se pot inlocui gratuit, descarca formularul de reparații de mai jos, completează-l  și expediaza-l la adresa office@iconfort.info

La completarea formularului completati toate informațiile cerute. Pentru o mai buna identificare va rugam sa completati toate campurile incluse si fotografiati reperul distrus astfel

  • Unghi inclinat care sa permita identificarea partii cantuite, fata-verso
  • Masurati lungimea si latimea reperului folosind ca instrument de masura metrul, identificati-l in schita de montaj si incercuiti atat reperul cat si denumirea acestuia apoi faceti poza schitei de montaj

Atasati pozele formularului tiparit si completat si trimite-l prin email la adresa office@iconfort.info

Atentie! Nu beneficiati de inlocuirea gratuita a reperului distrus din cauza montarii necorespunzatoare cu schita de montaj.

Inainte de a completa formularul reparatii gratuite asigurati-va ca reperul respectiv nu a suferit stricaciuni cauzate de dvs. (melamina distrusa din cauza cuielor batutue defectuos, oglinda sparta din cauza folosirii unor suruburi neconforme, placa de pe spatele produsului.)

Sesizarile trebuie semnalate in maxim 5 zile lucratoare d ela primirea produsului.

Termenul de livrare al reparatiilor este de 15 zile calendaristice.

Formular de reparații